Vedlikehold

Det er ikke uten grunn at favorittvesken stadig oftere er produsert i skinn. Skinn er nemlig et slitesterkt materiale som tåler enormt mye, og mange liker det bare bedre og bedre som årene går. Litt slitasje gjør skinnet ekstra mykt og fargene enda flottere enn når skinnvesken er helt ny. For at skinnvesken skal holde seg pen og vare lengst mulig, er det fire ting du spesielt må huske på:

 

BESKYTTELSE

Allerede før du bruker den nye skinnveska bør du ta visse grep for å forsikre deg om den skal holde seg pen lengst mulig. En impregneringsspray eller lærfett beskytter skinnet ved å forhindre eventuelle flekker fra å trenge inn i selve materialet. Vær obs på at noen produkter kan misfarge skinnet, så test det på et lite område som ikke synes så godt først.

 

RENS

Selv om skinn og lær tåler mye, betyr det ikke at det ikke får flekker. Derfor bør du sørge for å fjerne eventuelt søl og smuss umiddelbart. Det finnes egne renseprodukter, men i de fleste tilfeller holder det faktisk med en lett fuktet klut og litt varmt vann. Sørg for at kluten ikke er klissvåt før du tørker av flekkene. Er de av den litt mer hardføre sorten, kan du bruke mildt vaskemiddel.

 

NÆRING

Akkurat som huden din må skinn få fuktighet for å holde seg myk og spenstig. Om den ikke får det vil den faktisk tørke helt inn over tid. Deretter kan det være lurt å smøre vesken med en krem som gir skinnet næring og gjør at det holder seg mykt. Deretter er det lurt å avslutte med en impregneringsspray. Den aller vanligste feilen er å ikke gi skinnvesken nok fuktighet, så vi anbefaler alltid våre kunder å investere i en skinnkrem som hjelper deg med å ta vare på vesken din. Fordi den fortjener det…

 

OPPBEVARING

Du skal aldri oppbevare skinn i plast. Når du legger bort vesken er det viktig å alltid benytte en tøypose som puster. La skinnet få luft mens den hviler. Semsket skinn bør oppbevares separat.

 

HER ER PLEIEREGLENE FOR DE ULIKE SKINNKVALITETENE

 

Vanlige skinnvesker

Skal sprayimpregneres. Lyse vesker må sprayes oftere enn mørke vesker. Ikke bruk skokrem på vesker, bruk nøytrale skinnkremer for å gi fuktighet i skinnet. Dette får man kjøpt i butikkene våre. Semskede skinnvesker skal som regel sprayimpregneres, men om det er behandlet fra fabrikk, trenger man ikke. Semsket skinn er veldig ømfintlig. Får man flekker, kan børster eller viskelær benyttes. Ofte kan det også hjelpe med en lett fuktig klut, om da skinnet er behandlet. Potetmel er faktisk også noe man kan bruke om man får fettflekker på. Det vil trekke fettet ut, men vær forsiktig. Skinnvesker med pelsoverflate Sprayimpregneres. Eldres naturlig. Kan eventuelt tørkes av med en lett fuktig klut om man får flekker.

 

Lakkvesker av skinn

Skal ikke sprayes. Her kan man bare tørke av om man får flekker. Det setter seg lett fingermerker på lakkvesker, men det kan vaskes vekk eller man kan bruke en polish som man finner i butikkene våre.